Мода та стиль у фільмах Гая Річі

У таких фільмах, як «Хрещений батько», «Обличчя зі шрамом» або «Ірландець», гангстерський стиль інтерпретується як олдскульне ретро з домішкою класичних силуетів. Великі лацкани, незвичайні кольори костюмів, безліч речей у тонку смужку та акцентовані золоті аксесуари. Але все це не порівняти з тим, як виглядають персонажі у фільмах Гая Річі. Кожен герой створює новий план для певного стилю, який він представляє — поштивий гангстер, кліше китайського кварталу, любитель спорту і шанувальник поло — всі вони чудово співіснують в одному кадрі, не перевершуючи один одного. Річі по-справжньому приймає класику чоловічого одягу та всі його елементи, що робить кожен кадр візуальним святом.

«Великий куш»

Боксери, аферисти та цигани — не перші люди, про яких ви могли б подумати, говорячи про моду, але це саме те, що дає нам кримінальний шедевр «Великий куш»: у світі, де за діамантами полюють чоловіки, одягнені як євреї-хасиди, ви побачите одяг, який змусить вас думати: «хочу собі такий».

Насправді в образах героїв не так багато авангарду. Турок, наприклад, носить традиційні сорочки та штани. Але головна його річ — класичний діловий тренч — те, на що варто звернути увагу. Можна сміливо заявити, що саме персонаж Джейсона Стейтема повернув цю річ колишню славу. Втім, верхній одяг — відіграє головну роль у фільмі. Так, чистий Лондон 1990-х з’являється у вигляді найочевиднішого предмета — блискучої шкіряної куртки. Не менш незабутнім було пальто, яке носить персонаж Бреда Пітта Міккі — нетрадиційна коротка дублянка, як гібрид хутряної шуби. І, звичайно ж, якщо ви хочете слідувати останнім тенденціям і носити чоловічі прикраси, то «Великий куш» стане ідеальним джерелом натхнення для стильних образів. «Карти, гроші, два стволи»

Будь-який, хто був досить дорослим у той час, коли вийшов фільм «Карти, гроші, два стволи» згадає, який неймовірний вплив зробили його костюми, натхненні модами, на світ моди. Неможливо було купити чоловічий журнал на той час, не побачивши хлопця у вузьких штанах та сорочці-поло з джерсі. Цей фільм породив образ, відомий як “британський гангстерський шик”. Цей образ відомий тим, що він «одягнений стильно», на відміну від ділового костюма на користь пошитих на замовлення повсякденних речей.

Один із базових предметів одягу в чоловічому гардеробі — це приталене верхнє пальто, і в «Карти, гроші, два стволи» їх повно. Пальто з вузькими рукавами та довжиною майже до колін можна легко одягнути, як герої фільму, що поєднують їх із трикотажними сорочками-поло, приталеними кардиганами та светрами.

«Агенти А.М.К.Л.»

«Агенти А.М.К.Л.» – Суцільне естетичне задоволення. Знятий за мотивами телешоу 1960-х років, фільм об’єднує чарівного агента ЦРУ Наполеона Соло (Генрі Кавіл) і тісно пов’язаного з ним оперативника КДБ Іллю Курякіна (Армі Хаммер) у місії, яка зигзагами проходить найкрасивішими місцями на планеті, доки загадкову німкеню (Алісія Вікандер) і намагаються перешкодити злій, гламурній Вікторії (Елізабет Дебікі).

Цей фільм, знятий на надстилізованому фоні шістдесятих, наповнений елегантними костюмами, замшевими куртками-бомберами, водолазами, бездоганними бічними проділами та вишуканими сонцезахисними окулярами. Костюм-трійка Кавілла практично кричить: «я пошитий на замовлення». Хаммер, з іншого боку, робить модну заяву за допомогою приталених замшевих бомберів і курток харрінгтон. «Джентльмени»

«Джентльмени» – справжній музей чоловічого одягу. Дивним чином у цьому фільмі немає нічого неправильного з погляду стилю.

Фірмове поєднання головного героя Міккі Пірса — вовняні костюми в клітку поверх однотонних сорочок-поло. Відтінки його одягу також заслуговують на окрему згадку: насичений бордовий, вишуканий темно-синій і пастельно-рожевий. Коли справа доходить до аксесуарів, він відмовився від мінімалізму, обравши лише сміливий годинник.

Рей — найкрутіша постать у стилі business casual, яку ми коли-небудь бачили на великому екрані. Його використання кардиганів, зав’язок для краватки, високих комірів та іншого ідеально підходило його оксфордському, але все ж таки гангстерському силуету. Будь то візерунок «гусяча», смужка або комбінація тартана, Рей — це зразковий приклад того, як носити принти в повсякденному житті.