15 думок Алессандро Дель П’єро

1. Про перший дотик м’яча

Моє знайомство з м’ячем знято на фотографії, яку зробили батьки, коли я був ще немовлям. На цьому знімку м’яч більше, ніж я, і в моїй пам’яті той день, звісно, ​​не зберігся. Що ж до першого спогаду, пов’язаного з футболом, то воно відноситься вже до віку семи-восьми років. Пам’ятаю, тоді ми грали з друзями цілими днями, і ще пам’ятаю, як нас лаяли за розбиті м’ячем вікна та витоптані квіти.

2. Про натхнення

Моє ставлення до футболу не змінилося, навіть коли я вже багато років виступав як професійний спортсмен. Гра завжди служила для мене джерелом величезного натхнення, і це допомагало мені заряджати енергією інших і вести за собою свою команду. Я завжди насолоджувався футболом і щиро радів перемогам.

3. Як стати легендою

Щоб стати легендою футболу, мало бути просто висококласним майстром та багато перемагати. Потрібно горіти грою, і тоді люди відчують цю пристрасть. Причому легендою стають не тільки на полі: кожен ваш вчинок і кожен вибір, який ви робите в житті, наближає або віддаляє від цього статусу, хоч би як добре ви грали.

4. Про щастя

Найдорожчий спогад у моїй довгій футбольній кар’єрі – це чемпіонат світу 2006 року. Коли перемагаєш у фіналі і розумієш, що виграв найпочесніший трофей з усіх, що існують на цій планеті, то відчуваєш неймовірне щастя. Таке просто неможливо забути!

5. Про вірність клубу

Декому здається, що тепер футболісти частіше змінюють команди, але я так не думаю. Досі в кожній лізі є гравці, які всю свою кар’єру або велику її частину проводять, захищаючи кольори одного клубу, як колись я в «Ювентусі», Франческо Тотті в «Ромі» або Паоло Мальдіні в «Мілані». /p>

6. Про нову еру

Футбол постійно змінюється просто на наших очах. Змінюються і правила, і технології, і суддівство. Але суть всіх змін, що відбуваються в одному – зробити цю улюблену мільйонами гру ще красивішою і видовищною. І, на мою думку, це вдається. З кожним роком футбол стає все більш яскравим шоу. Наприклад, сьогодні в середньому за один матч забивають чотири голи, хоча ще недавно забивали всього два.

7. Про те, чого вдалося досягти

Я задоволений тим, що встиг зробити за свою кар’єру. Звичайно, я хотів би грати і сьогодні, і завтра, але що робити? Потрібно змиритися з тим, що кожен вік має свої реалії.

8. Про Кріштіана Роналду

Мені було б цікаво пограти з ним в одній команді, і такий шанс був. На початку кар’єри Роналду міг після португальського “Спортінга” опинитися не в “Манчестер Юнайтед”, а в “Ювентусі”. Тоді велися переговори про його перехід до нас, але, на жаль, не склалося, і переїзд Кріштіану до Туріну стався, коли я вже повісив бутси на цвях.

9. Про головного тренера у своїй кар’єрі

Я грав під керівництвом різних тренерів: Джованні Трапаттоні, Карло Анчелотті, Фабіо Капелло, Антоніо Конте – кожен з них щось дав мені як гравцю. Але найсильніший вплив зробив Марчелло Ліппі. Під його керівництвом я відіграв сім років у «Ювентусі» і три роки у збірній Італії. У сумі виходить десять років – половина моєї кар’єри!

10. Про дітей

Коли з’являється дитина, це повністю змінює ваш погляд на життя. Тобто все навколо залишається тим самим, але ви самі стаєте іншим. Звичайно, коли ви батько, у вас зовсім інший рівень відповідальності, але не варто цього боятися. Те маленьке створення, яке опинилося у ваших руках, дасть неймовірну силу впоратися з усіма труднощами.

11. Про народження та смерть

Кожне народження нового життя і кожна смерть, з якими ви стикаєтеся на своєму шляху, змушує переоцінювати своє ставлення до всього, що вас оточує. У першому випадку радість, у другому випадку горе дає вам шанс зупинитися і подумати про те, де ви зараз знаходитесь і куди йдете.