7 головних європейських футбольних трансферів цієї осені

Лерой Сані

З “Манчестер Сіті” до “Баварії” за €45 млн

Лерой – чудовий німецький півзахисник атакуючого плану. До того ж, він досить молодий і перспективний. Кілька років тому в «Манчестері» на нього покладали великі надії, а решта топ-клубів готова була віддати за нього великі гроші, але все зіпсувала тяжка травма хрестоподібних зв’язок. Через це в ціні Сані впав, і продати його стало проблематично, а коли німець повернувся до ладу, настав карантин. І ось зараз Лерой вирушив на батьківщину та ще й у стан кращої команди континенту за підсумками минулого сезону. Сподіваємося, він таки зможе повернутися на колишній рівень.

Гарет Бейл

Орендований «Тоттенхемом» у «Реала»

Мабуть, найненависніший гравець «Реала» останніх років. Причому ця ненависть походила від самих фанатів мадридського клубу. Бейл переїхав до Іспанії сім років тому і сприймався як нова зірка «Реала». У перші кілька років усе справді було саме так, але останні півроку Гарет більше грав у гольф, ніж у футбол. За несерйозне ставлення до справи та халтуру його не злюбили і на трибуні. Але тепер Бейлу належить повернутися до рідного клубу і зустрітися там із Жозе Моуріньо, при якому валлієць робив перші кроки у «Реалі». Побачимо, що з цього вийде.

Луїс Суарес

З «Барселони» до «Атлетико» як вільний агент

Найнесподіваніший і найгучніший перехід цієї осені. Передбачити такий результат ще рік тому було неможливо, адже тоді уругваєць був основним гравцем та приносив багато користі своєму клубу. Але потім Луїс потроху почав здавати, а до кінця сезону стало зрозуміло, що в Барселоні на нього більше не розраховують. Це, якщо ви пам’ятаєте, і стало основним приводом для відходу Мессі, що не відбувся. Коли ситуація з аргентинцем втрясілася, Суарес все одно виявився не потрібним Куману. Новий контракт із футболістом продовжувати не стали, тому він поїхав до Мадриду грати за «Атлетико». Він уже непогано розпочав сезон і відзначився дублем у дебютному матчі, але, думаємо, основне завдання Луїса полягатиме в тому, щоб змусити «Барсу» шкодувати про їхнє рішення.

Мауро Ікарді

З «Інтера» до ПСЖ за €50 млн

Ікарді грає за ПСЖ ще із зими, але остаточно здійснено цей перехід був лише влітку. За час, який Мауро провів в «Інтері», він встиг посваритися з керівництвом і перетворитися на головну проблему міланського клубу, якої варто було швидше позбуватися. ПСЖ, у свою чергу, залишився задоволеним піврічною орендою Ікарді та вирішив нічого не змінювати. Тим більше в паризькому клубі зараз не все гаразд із нападаючими, а значить, Мауро французам точно знадобиться. 

Кай Хаверц

З “Байєра” в “Челсі” за €80 млн

Наш улюблений молодий німецький футболіст міг опинитися в будь-якому європейському топ-клубі, але віддав перевагу новому проекту Френка Лемпарда та Романа Абрамовича. У «Челсі» тільки-но починають будувати молоду перспективну команду, і Хаверц може стати її ядром. Принаймні, у клубі вважають виправданим ризиком віддати за цього футболіста €80 млн, а отже, мають намір відвести Каю далеко не останню роль. Поки що жодних особливих результатів ця покупка лондонцям не принесла, але ми думаємо, що все попереду (треба відбивати такі великі вкладення). Чекаємо на початок Ліги чемпіонів, там на Хаверца буде покладено значно серйозніше завдання, ніж у перших турах чемпіонату. Питання лише в тому, чи впорається він з нею.

Тімо Вернер

З “Лейпцига” в “Челсі” за €53 млн

Ще один німець у «Челсі» – колишній форвард «Лейпцига» Тімо Вернер. Влітку футболіст мало не перейшов до «Ліверпуля», але вмовляння лондонців змусили німця зробити вибір на користь «Челсі». Він, звісно, ​​не такий універсальний гравець як Хаверц, але забивати теж вміє. Хотілося б, щоб два німці зігралися і показали нам одну з найкращих атакуючих зв’язок сучасного футболу. Що ж до переходу Вернера, ми раді, що англійський чемпіонат посилив такий класний форвард, але трохи прикро за Бундеслігу. Не одному ж Левандовськи там забивати.