“Тампа-Бей Лайтнінг” виграв Кубок Стенлі

Ця ніч запам’ятається шанувальникам російського хокею надовго. Адже сьогодні Кубок Стенлі, який вручається переможцю плей-офф НХЛ, над своєю головою підняли аж четверо російських спортсменів. І все ж давайте позначимо один момент: у складах обох фіналістів грали стільки росіян, що ми зраділи б перемозі будь-якої з двох команд. Чи то «Даллас» з Гур’яновим, Радуловим і Худобіним, чи «Тампа» з Василевським, Кучеровим, Сергачовим та Волковим. Але вийшло так, що перемогу здобув саме «Лайтнінг», і не будемо лукавити, ми цьому раді.

«Тампа» вже багато років веде «полювання» на Кубок Стенлі, але щоразу стає жертвою власних проблем. То не вдається збудувати гру до плей-офф, то у фіналі конференції  не вистачає сил. Але цього року все було інакше. Капітан клубу Стівен Стемкос вибув практично на весь плей-офф, натомість лідерські якості потроху виявив кожен із гравців команди: Кучеров та Поінт набирали очки, Хедман та Сергачов допомагали з оборони, а Василевський охороняв ворота. Здається, так і мають здобувати перемогу. 

Приємним доповненням для російських уболівальників стало те, що на останній матч плей-офф тренер «Тампи» Джон Купер випустив у четвертій ланці Олександра Волкова, яка раніше ніколи не грав у плей-офф НХЛ, а тепер вписав себе в історію переможців головного турніру Північної Америки. А ще Волков непогано допоміг команді, адже саме зароблене ним вилучення та реалізував Брейден Поінт у першому періоді. У другій двадцятихвилинці «Тампа» знову відзначилася, а потім довелося утримувати рахунок.

У «Лайтнінг» це вийшло. Команда вперше за 16 років стала переможцем у боротьбі за Кубок Стенлі. Ми співчуваємо вболівальникам та гравцям «Далласа», але не можемо не захопитися тим шляхом, який «Тампа» пройшла до перемоги. Що ж до «Старз», сподіваємося, їх із Кубком Стенлі ми побачимо вже найближчим часом. І бажано, щоб у тому ж складі. Не в кожному клубі НХЛ грає по три росіянини, тож віримо в наших і чекаємо тріумфу техасців наступного року. А поки що радіємо перемозі Кучерова, Василевського, Сергачова та Волкова. Вони заслужили, щоби про них сьогодні говорила вся країна.