Процедура фарбування автомобіля

Багато рано чи пізно стикаються з проблемою фарбування автомобіля. Цей процес не легкий, як здається здавалося б, а дуже важкий і відповідальний. Фарбування автомобіля проходить в кілька етапів. Отже, почнемо.

Перш ніж почати фарбувати автомобіль, його необхідно добре вимити, а робити це потрібно зі спеціальними шампунями. Після видалення всього бруду і пилу, перегляньте кузов, чи немає на ньому жирових або бітумних плям, а якщо такі є – видаліть їх, використовуючи спеціалізований засіб. Важливо! Краще всі дії починати проводити в якомусь приміщенні, щоб уникнути попадання пилу.

Далі необхідно зачистити стару фарбу, а робити це краще шліфувальною машиною, при цьому рясно поливати водою. Завершити цей процес можна наждачним папером. Якщо на кузові є нерівності або вм’ятини, їх потрібно зашпаклювати – накладаємо шар шпаклівки, після цього шліфуємо, але вже без води. Якщо першого шару недостатньо, робимо ще один і знову ж таки шліфуємо наждачкою. Готова поверхня має бути гладкою, перевірити її можна просто провівши долонею.

Автомобіль практично готовий до фарбування, залишилося лише заклеїти всі місця газетами чи липкою стрічкою, які не потребують фарбування. Хоч процес і легкий, але, знову ж таки, до нього потрібно поставитись відповідально, щоб не зафарбувати непотрібні місця. Все, можна приступати до фарбування.

Вибір фарби дуже важливий. Необхідно купувати спеціальну фарбу та лак. Всі компоненти для роботи краще брати від одного виробника, щоб фарба лягла впевненіше та протрималася якомога довше. Фарбувати автомобіль краще пульверизатором і в приміщенні, щоб не летів пил та не було вітру. Залежно від фарби, потрібно буде нанести два або три шари з проміжком десь у 15 хвилин, після чого закріплюємо результат шаром спеціального лаку!