Як обрати електричний щит для квартири, дому

Зазвичай, електричний щит для дому обирають тоді, коді схема проводки вже повністю сплановано. Це важливо, оскільки це напряму впливає на його конфігурацію. Навіть для невеликої квартири потрібний більше, ніж один автомат, а для досить просторого будинку доведеться придбати досить багато. Але купити електричний щит будь-якої конфігурації можна в інтернет-магазині Kabel-Ok за посиланням https://cable-ok.com.ua/shchity-raspredelitelnye-i-boksy/.

На що звернути увагу при виборі

Електричний щит становить собою металевий або пластиковий бокс, що призначений для розподілу електрики від зовнішньої мережі по квартирі або приватному будинку. В ньому зазвичай встановлені такі компоненти:

  • ПДВ та ПЗВ;
  • реле;
  • автоматичні таймери ввімкнення світла та інші прилади.

Раніше можна було знайти в продажу електричні щити, що також дозволяли встановити лічильник. Але зараз для нього є окремі бокси, що дозволяють встановлення за межами квартири. Це звільнить додаткове місце та полегшить роботу контролера, що фіксує показники.

На основі цього, варто звернути на моделі, які мають достатньо місяці для під’єднання всіх необхідних пристроїв. Їх кількість розраховується індивідуально та часто дорівнює кількості приміщень. Для зручності володарі підписують який автомат куди веде: на лоджію, кухню, ванну тощо.

Щит може бути внутрішнім або зовнішнім. Який краще?

  1. Зовнішній легко та швидко монтується. Краще підходить для багатоповерхових будинків.
  2. Внутрішні потребують виконання спеціальної ніші, зробити яку можна лише в досить товстих стінах. Перевага — не займає багато місця, естетично виглядає. Але здебільшого мають попит серед власників приватних будинків.

То ж кращий буде той, який більше підходить для вашого типу оселі.

Увага на якість

Безпечність користування — головна умова вибору. Тому варто звертати увагу на моделі, що добре захищені від пилу та вологи. Їхнє попадання всередину може призвести до короткого замикання та навіть пожежі. Те саме стосується вибору місця встановлення — воно має буди якомога далі від вологих приміщень, кухні, теплового обладнання.

Електричні щити від найкращих виробників знайдете на сторінках магазину Kabel-Ok. Варто зателефонувати за вказаними номерами, щоб отримати додаткову корисну інформацію, підібрати саме те, що рекомендував майстер. Деталі за посиланням https://cable-ok.com.ua/ua/shchity-raspredelitelnye-i-boksy/