7 причин, чому кожен має побувати в Новій Зеландії

novaya-zelandiya

Нова Зеландія – це дивовижні ландшафти, що вражають своєю первісністю та яскравістю барв. Навряд чи існує інша така держава, де зібрано все і відразу – засніжені гірські вершини, чисті пляжі, океан, скелі, льодовикові озера, багатий рослинний і тваринний світ, завдяки якому її називають планетою в мініатюрі.

Хобітон

Немає такої людини, яка не дивилася або не чула про фільм «Володар кілець» або «Хоббіт». Його знімали у Новій Зеландії. Містечко Хоббітон стало практично одним із її символів. Перше враження всіх, хто туди потрапляє, – справжня казка. Тут є все – гарний ландшафт, маленькі та барвисті будиночки, а також декорації, які створювалися спеціально для зйомок популярних фільмів. Багато мандрівників гідно оцінили паб «Зелений дракон». Там пропонують скуштувати добірний імбирний ель, який подають у керамічних чашках та сидр.

Зіркове небо, створене світінням мільйонами світлячків

На Північному острові, у селі Вайтомо, знаходиться дивовижна печера. У ній є багато сталактитів і сталагмітів, а стеля усіяна мільйонами світлячків. Як тільки порушується спокій цих комах, вони починають світитись біло-блакитним світлом. Для туристів організовують Underwater Rufting – сплав річкою, що знаходиться в глибині печери.

Бажаючим здійснити цю захоплюючу екскурсію, видають гідрокостюми та видають гумові шини, які служать як невеликі плавучі засоби. Далі всі сідають на шини, тримаючись за руки, і пливуть углиб, вимкнувши ліхтарики. Погляду відкривається чудовий погляд на стіни, що світяться, і безліч вогників, що нагадують чумацький шлях.

Рай для любителів вин

Виноробне мистецтво цієї держави славиться у всьому світі. Щоб зрозуміти, чому напій сподобався багатьом жителям земної кулі, його слід спробувати самому. У країні є багато виноделен, а найвідоміша з них розташована в регіоні Мальборо. І зовсім як райський куточок виглядає виноробня Клауді Бей. Там є свої виноградники, біля яких для туристів розмістили гойдалки-кокони. За додаткову плату дають фужер охолодженого вина та дегустаційну тарілку.

У винних бутіках можна купити шампанське, Блан, Совіньйон, Рислінг. Але найцікавіший магазин алкоголю розташований у Квінстауні. На вході, якщо були надані дані кредитки, видається карта з чіпом. Біля стелажів обов’язково є опис напоїв. Якщо людина хоче скуштувати той чи інший сорт вина, вставляє цю карту в слот і вибирає бажаний алкоголь та його кількість. Такий варіант підійде для тих, хто не звик купувати наосліп. Так можна відчути смак та аромат напою перед покупкою.

Гастрономічні тури

Не дарма цей райський куточок називають країною ківі. Там росте безліч сортів цього екзотичного фрукту. Особливо смачні золотого та червоного кольору плоди. Червоний ківі солодкий і має багато соку. Він є ліаною, на якій росте велика кількість фруктів. На вигляд, у процесі зростання, він схожий на гроно винограду, але кожен фрукт росте окремо.

На островах переважає англійська кухня. Одна з найсмачніших страв суп чаудер. Його подають у тарілці, зробленій із хліба. Він ситний і добре втамовує голод. Потрапивши до цієї країни, обов’язково потрібно скуштувати їхню місцеву страву – лосося, приготовленого на грилі. Рибу для нього вирощують у льодовикових озерах. А для любителів східної кухні тут готують суші, сашимі. З м’яса, популярністю користується оленина та баранина.

Геотермальна долина

Геотермальна долина Уай-О-Тапу – це справжній казковий куточок, де є гейзери, озера найнепередбачуваніших відтінків. Колір кожної окремої водойми залежить від мінералу, який у ньому переважає. У долині можна зустріти гейзери або озера з оранжевою облямівкою, такий колір надає їм сурма, а яскравий, зелений відтінок переважає в тих водоймах, де є залізо та сірка. З джерел піднімається багато пар. Іноді він настільки густий, що складно розглянути в ньому людину, яка знаходиться на відстані 5 метрів. Тому, потрапивши до цього місця, краще знімати відео, ніж робити фото.

Квінстаун – Мекка для екстремалів

Дельтаплани, баггі, рівер-сафарі, банджі – це лише частина розваг, з тих, які може запропонувати Квінстаун. У місто з’їжджаються екстремали з усього світу, щоб полоскотати собі нерви, поринути з головою в цікаві пригоди.

Прибувши до цього міста, можна випробувати свої нерви, вирушивши у швидкісний сплав гірською річкою Шотовер, зробивши стрибок з урвища з парашутом. Це стрибок у тандемі. Позаду знаходиться пілот, але його присутність практично невідчутна, а емоції незабутні. Найбільше запам’ятовується політ вертольотом з наступною висадкою на засніжений гірський схил. З цього царства снігу відкривається чудовий краєвид на морський пейзаж.