Чи дійсно важко підібрати ксенон для свого автомобіля?

Незалежно від того, що газорозрядна оптика вважається доволі популярною у сучасному світі, далеко не всі автомобілісти знають, як її правильно підбирати. Саме тому у цій статі ми прийняли рішення поговорити про правила вибору ксенонових приладів для авто, що в свою чергу допоможе кожному власнику придбати правильні продукти, які значно покращать якість підсвічування дороги.

Перш за все слід зазначити, що ксенон за конструкцією відрізняється від галогену та традиційних ламп розжарювання. У ньому не має вольфрамової нитки, яка перегоряє набагато раніше встановленого терміну. Замість неї у колбі передбачена наявність пари електродів, між якими створюється електрична дуга за допомогою використання баластів. Це невеликі прилади, які відповідають за створення необхідної напруги, моментальний розпал ламп, та їх відмінне функціонування на протязі довгого часу. Безумовно, самі по собі блоки розпалу повинні повністю співпадати із лампами, які використовуються в машині.

Як правильно підібрати ксенон для автомобіля?

Фари під ксенон можуть мати різний цоколь. Тому у першу чергу необхідно розібратися із цим показником. Для цього достатньо прочитати інструкцію по експлуатації транспортного засобу, у якій виробник дає чіткі рекомендації. Також можна демонтувати оптичний прилад та подивитися маркування на ньому. Наявність літери та цифри свідчить по цоколь ламп.

Крім цього показника при виборі газорозрядного обладнання автомобіліст повинен звернути особливу увагу на кольорову температуру. Вона може знаходитися у межі від 3000 до 6000К. Але при цьому слід розуміти, що різна кольорова температура свідчить про випромінювання різного за кольором освітлення. Тому для ПТФ ідеально підходять прилади із показниками від 3200 до 4300 К, які випромінюють жовте світло, здатне пробити стіну туману. А ось для головних фар (ближнього та дальнього світла) оптимальним варіантом вважається ксенон із температурою 5000К, який випромінює яскраве біле світло.

Особливі переваги ксенону

  1. По-перше, газорозрядна оптика значно покращує рівень підсвічування дороги та узбіччя, за рахунок чого водій може своєчасно призупинити авто, аби виключити можливість виникнення ДТП.

  2. По-друге, така оптика здатна працювати у безперебійному режимі на протязі довгого часу. Саме тому власнику не доведеться регулярно замінювати лампочки в машині.

  3. По-третє, ксенон не витрачає багато енергії під час роботи. Тому турбуватися про створення навантаження на автомобільний генератор не доведеться.

  4. По-четверте, такі прилади можуть із легкістю прикрасити зовнішній вигляд машини, що в свою чергу дозволить власнику продемонструвати власний смак та стиль.