Як правильно вибрати антикорозійне покриття

Багато хто з автолюбителів не наносять антикорозійне покриття. Одні не хочуть витрачати лишні гроші, інші вважають подібне втручання зайвим. Однак спеціальні матеріали повинні використовуватись, щоб боротись з іржею і не дозволяти виникнути корозії:

  • Антикорозійні матеріали будуть вартувати значно дешевше, ніж купівля нового автомобіля
  • ​В випадку несприятливих умов експлуатації можуть виникати проблеми з лакофарбовим покриттям, його цілісністю. Це може статись вже на третьому році експлуатації. А мастика не дає можливості з’явитись тріщинам і іржі
  • ​Після обробки під час продажу, проходженні техогляду не буде проблем

антикорозійне покриття

Особливості

Прямо з заводу автомобіль вже має протишумові мастики, які покривають колісні арки, днище транспортного засобу, але вони лише захищають метал від впливу механічних факторів. Склад наноситься до того, як фарбувати машину. Але варто завчасно прикрити отвори та шпильки, використовуючи технологічні наклейки. Коли машину вже складають, їх потім знімають і заодно оголюють днище. Після того, як людина купила автомобіль, їй варто перевірити в якому стані знаходиться покриття.

Обробка може бути різної періодичності і обсягу. Ці моменти залежать від матеріалів, попереднього антикорозійного захисту, умов експлуатації машини. Спеціалісти рекомендують виконувати ревізію покриття 1 раз в два-три роки. Це робиться з ціллю профілактики і усунення невеликих пошкоджень, які з’явились на захисному покритті.

Якщо говорити про нові автомобілі, то антикорозійне покриття на протязі перших 3-4 років не потрібно робити. Адже немає необхідності в новій машині «проливати» пороги. В автомобілях є додатковий антикор, але часто він являється лише перестраховкою. Те саме можна сказати про профілактику. А от оброблювати порожнини, які були сховані, варто раз в 3 роки.

Антикорозійна обробка – основні етапи

Обробка антикорозійними засобами – це процес, який можна розділити на декілька етапів:

  • Мийка.
    Основне – це почистити місця автомобіля і забрати з них весь бруд. В іншому випадку антикорозійні матеріали не прикріпляться, як слід і через час відлетять. Тому з самого початку варто вимити днище і поверхні, які будуть оброблюватись, а лише після того можна наносити препарати;
  • ​Сушка.
    Як тільки автомобіль і необхідні поверхні будуть помиті, варто просушити ті місця. Якщо вони будуть мокрими, то покриття не буде триматись. І перед тим, як наносити препарати, обов’язково потрібно знежирити поверхню;
  • ​Нанесення антикорозійних препаратів.
    Цей процес відбувається за допомогою повітряного розпилення, для цього використовують балончик або фарбопульт. Обробка місць, які являються легкодоступними, а також днища виконується валиком, пензлем або шпателем. Всі необхідні препарати наносять вручну. Покриття наноситься в 3-4 шари, при цьому температура повинна бути як мінімум +15 градусів Цельсія. І варто забезпечити проміжне сушіння шарів.

Ми пропонуємо купити якісне антикорозійне покриття в магазині Амфарба. Вам тут запропонують вигідні умови співпраці і продукцію з відмінними технічними характеристиками.